Sandomingo Golden Retriever

Yvonne Hultberg
08-7985310
070- 68 72 606
sandomingo@hotmail.se

Om oss

Sandomingo kennelskylt Jag heter Yvonne Hultberg och är från Tyresö, Stockholm. Men allt började 1972 då jag träffade en hund vid namn Lazy. Hon var mina föräldrars vänners hund, som var köpt från Hedetorpets Kennel och härstammade från de första Golden Retrievers som kom till Sverige 1950. Det är mycket tack vare Lazy som jag bestämde mig vid sju-årsåldern att ha Golden Retrievers i framtiden.

Min första egna Golden Retriever fick jag 1977 efter mycket tjat på mina föräldrar. Hennes namn var Ruby, född 1977 och köptes privat. Hon härstammade från Apportshundar och Sandemar Kennel. Efter henne har det blivit många Goldens genom åren. Någon att nämna är min fina hane Cleo, född 2000. En sådan hund önskar jag att alla fick uppleva någon gång i sitt liv. Fantastiskt temperament, mentalt stabil, vacker samt en duktig apportör! En riktig all-around hund som följer rasstandarden.

Det blev ett självklart val för mig att döpa min tik för Lazy när hon kom till oss sommaren 2013. Den perfekta hunden som alla nära och kära säger. En välbalanserad, trygg, vacker och söt dam som har ett innerligt lugn i sig, som smittar av sig till barn och vuxna. Men när det kommer till skogar och ängar kan inget stoppa henne. Lazy är född på Delawere Kennel i Motala hos Birgitta och Roul Höög Persson, Precis som våran fina Dino Delawere Maracas.

Imported Golden Retriever from Great Britain Mitt senaste tillskott är Engelsmannen FivesHill Firecracker ”Cabus” importerad från Great Britain, Wales sommaren 2016. (Uppfödare: Mr John Kuijpers och Mrs Diana Cruttwell Hereford) Cabus är mitt stora framtidshopp, han har alla kvalitéer som jag vill att en Golden ska ha: pigg, glad, vacker och mycket stabil mentalt. Han har en riktig "will to please" attityd och stor intelligens.

Yvonne uppfödaren dricker ur ett glas På vardagarna jobbar jag som legitimerad Djursjukskötare på Nacka Djurklinik. Hundar lever jag med 24 timmar om dygnet och har gjort sedan 80-talet, då jag började i branschen. Har gått Uppfödarutbildning och Exteriörutbildning steg 1 och mitt Kennelnamn ansökte jag om 2009 efter Freddie Dewmist SandoMingo. Jag jobbar mycket med mina hundar på fritiden. Genom åren har det blivit många jaktkurser, jaktprov, viltspår och lydnad. I dagsläget ligger fokus mest på utställningar och det blir många resor runt om i Sverige.

Mina framtidsplaner är att ta en kull på Lazy - Delawere Tangerine. Målet med min uppfödning är att föda upp sunda, trevliga och rastypiska Golden Retrievers som är vackra och mentalt stabila.

I rasens standard står om helhetsintrycket:

"...Golden retriever skall vara symmetriskt byggd, välbalanserad, kraftfull och aktiv med flytande rörelser.
Den skall utstråla sundhet och ha ett vänligt uttryck. Golden retriever skall vara följsam, intelligent med en medfödd arbetsförmåga. Vidare skall den ha självförtroende, vara tillgiven och vänlig."


Vill ni veta mer om mig Yvonne Hultberg eller om mina hundar, tveka inte med att slå en signal.
070- 68 72 606